JUBILEUMTENTOONSTELLING “ DE VLAAMSE HOUTSNIJDERSGILDE XX JAAR” OP ZONDAG 20 MAART 2011.

Jubileum Jubileum Jubileum Jubileum Jubileum

Er ging een hele voorbereiding aan vooraf. Een 20-jarig jubileumfeest geven met een ledententoonstelling op dezelfde dag, in hetzelfde gebouw en dit nog openstellen voor het publiek. Het kan, maar alles moet wel een beetje in de goede plooi vallen. Via talrijke affiches, persoonlijke uitnodigingen en publicaties in de pers trachtten we media-aandacht te krijgen. Er was zelfs een mooie reportage op woensdag in Kiosk van de regionale televisie AVS. We hebben geprobeerd alle registers open te trekken en het is ons nog gelukt ook.

Jubileum Jubileum Jubileum Jubileum Jubileum

Vanaf 8u ‘s morgens was het alle hens aan dek in de zaal van de tentoonstelling. Joris De Roo -actief lid en zaakvoerder van Meubelen De Roo- zorgde voor de logistieke steun en ging de meest omvangrijke werken, zoals altijd, gratis ophalen. Verschillende leden die hun werken binnen brachten boden spontaan hulp aan om alles klaar te zetten. Er kwam een massa volk op af en stipt om 10u verschenen de eerste geďnteresseerde toeschouwers.

Jubileum Jubileum Jubileum Jubileum Jubileum

Er waren meer dan 100 werken tentoongesteld door 24 leden van de gilde. De werken -waaronder heel wat nieuwe- waren voorzien van sierlijke naamkaartjes, uitgeprint door Jurgen Claeys. Alle werken beschrijven is onmogelijk maar er waren duidelijke trends te bespeuren. Naast de blikvangers zoals Madonna’s, Pleurants, de kop van Berninni en de 7 Hoofdzonden, wagen zich nu ook meer leden aan moderne en abstracte werken. Dat die abstracte werken best moeilijk zijn kon je zien aan de filterdunne werken van Joris Vroye uit Eeklo. De meeste toeschouwers waren al voorzichtig om er naar te kijken want aankomen was helemaal niet toegestaan.

Luc Van Damme