Reisverslag Parijs 28 & 29/1/2006

Zaterdagmorgen, om 6u30 stipt, vertrokken we vanuit Gent met 46 deelnemers voor een citytrip naar Parijs, in een autocar van Reizen De Strycker, met aan het stuur Frank Mortier.
In Kortrijk hadden we nog een opstapplaats aan de hallen waar nog een zestal leden ons vervoegden.
Rond 9u hielden we halt in Péronne om de innerlijke mens te versterken met een ontbijt.
Om 11u arriveerden wij in de lichtstad Parijs en begonnen wij aan een korte rondrit langs de bekendste monumenten. Zoals gepland reden wij precies op schema om 12u de parking van het hotel "Ibis Berthier Porte De Clichy" binnen.Daar onze kamers nog niet allemaal klaar waren opteerden wij om eerst te lunchen en pas om 13u30 met de bus te vertrekken naar Ecole Boulle aan Place de la Nation.
Het bezoek aan Ecole Boulle was de topattractie op zaterdag.Er bevinden zich verschillende afdelingen zoals: meubelmaken, marqueterie, houtsnijden, houtdraaien, zetelmakerij, zetelgarniering, ontwerpen en maken van juwelen, graveren enz.
De opendeur duurde tot 17u, daarna kon men in principe zelf zijn weekend invullen.

   

   

Na het ontbijtbuffet op zondagmorgen en onder een straalblauwe hemel vertokken we om 9u30 met de bus richting centrum. "Paris s'éveille" onder een stralende zon zoals Gilbert Bécaud het zo mooi zong.
Onze chauffeur bracht de verschillende groepjes die zich gevormd hadden op hun bestemming.
Marleen verkoos een wandeling in Parijs; Lievin, het Musée d'Orsay; ik, het Musée National du Moyen Age in het Hotel Cluny.
Om 18u was iedereen moe maar voldaan op de afspraak aan de bus om de terugreis aan te vatten.Rond 20u stopten we terug in Péronne, daar deden we een poging om een groepsfoto te maken in de hal van het wegrestaurant.Luc Van Damme.